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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, R. V. Efeito dos modelos de alerta nutricional na percepção da saudalibidade pelo consumidor brasileiro. 2019. 52 f. Dissertação (mestrado) em Ciência e Tecnologia de Alimentos. Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro. Orientadora: Rosires Deliza (CTAA). Coorientador Gastón Ares (Universidad de la República Uruguay).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, J.; PEREIRA, R. V.; ZANUS, M. C.; FALCADE, I.; GUERRA, C. C. Criteria used in the specification document on the use for geographical indications of fine wines in Brazil. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1087, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, J.; PEREIRA, R. V.; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; FALCADE, I. Criteria used in the specifications for geographical indications of fine wines in Brazil / Critères utilisés dans les cahiers des charges des indications géographiques des vins fins au Brésil. BIO Web of Conferences, EDP Sciences, Les Ulis, France, v .7 , n. 03001 [online], 2016. Também publicado em: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine...

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, R. V.; TONIETTO, J.; MARTINAZZO, A. P. Comparativo dos regulamentos de uso e controles de indicações geográficas de vinhos do Brasil e Itália. Revista Brasileira de Viticultura e Enologia, n. 8, p. 124-130, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoTROMBETE, F. M.; PORTO, Y. D.; FREITAS-SILVA, O.; PEREIRA, R. V.; DIREITO, G. M.; SALDANHA, T.; FRAGA, M. E. Efficacy of ozone treatment on mycotoxins and fungal reduction in artificially contaminated soft wheat grains. Journal of Food Processing and Preservation, v. 41, 2016. e12927. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, N. J. S.; MARAFELI, P. P.; ZACARIAS, M. S.; ALVES, E. C.; REZENDE, C. M.; PEREIRA, R. V. Acarofauna associada às espécies frutíferas utilizadas como sombreamento em consórcio com cafeeiro. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFLA, 27., 2015, Lavras. [Anais...]. Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2015. Sessão: 2, Número pôster: 23. Instituição de Fomento: Consórcio Pesquisa Café - EMBRAPA Café

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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7.Imagem marcado/desmarcadoTROMBETE, F. M.; PORTO, Y. D.; FREITAS-SILVA, O.; PEREIRA, R. V.; DIREITO, G. M.; SALDANHA, T.; FRAGA, M. E. Reduction of aflatoxins and deoxynivalenol on wheat grains (Triticum Aestivum) by gaseous ozone. In: SIMPÓSIO NACIONAL, 2., 2015, Lisboa. Promoção de uma alimentação saudável e segura. Qualidade Nutricional e Processamento Alimentar: livro de resumos. Lisboa: Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge. 1 p. P 46, p. 88. SPASS 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. B. Q. da; MARSARO JÚNIOR, A. L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; PEREIRA, R. V, S. P. Uso de Iscas para o monitoramento das brocas do rizoma da bananeira. Boa Vista: Embrapa Roraima, 2008. (Embrapa Roraima. Folder, 13).

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  22/04/2020
Data da última atualização:  28/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BOURGOIN, C.; BETBEDER, J.; COUTERON, P.; BLANC, L.; DESSARD, H.; OSZWALD, J.; LE ROUX, R.; CORNU, G.; REYMONDIN, L.; FREITAS, L. J. M. de; SIST, P.; LÄDERACH, P.; GOND, V.
Afiliação:  Clément Bourgoin, CIRAD / Univ Montpellier / CIAT; Julie Betbeder, CIRAD / Univ Montpellier / CATIE; Pierre Couteron, UMR AMAP-IRD; Lilian Blanc, CIRAD / Univ Montpellier; Hélène Dessard, CIRAD / Univ Montpellier; Johan Oszwald, Université de Rennes 2; Renan Le Roux, CIRAD / Univ Montpellier; Guillaume Cornu, CIRAD / Univ Montpellier; Louis Reymondin, CIAT; LUCAS JOSE MAZZEI DE FREITAS, CPATU; Plinio Sist, CIRAD / Univ Montpellier; Peter Läderach, CIAT; Valéry Gond, CIRAD / Univ Montpellier.
Título:  UAV-based canopy textures assess changes in forest structure from long-term degradation.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ecological Indicators, v. 115, 106386, Aug. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ecolind.2020.106386
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Degraded tropical forests dominate agricultural frontiers and their management is becoming an urgent priority. This calls for a better understanding of the different forest cover states and cost-efficient techniques to quantify the impact of degradation on forest structure. Canopy texture analyses based on Very High Spatial Resolution (VHSR) optical imagery provide proxies to assess forest structures but the mechanisms linking them with degradation have rarely been investigated. To address this gap, we used a lightweight Unmanned Aerial Vehicle (UAV) to map 739 ha of degraded forests and acquire both canopy VHSR images and height model. Thirty-three years of degradation history from Landsat archives allowed us to sample 40 plots in undisturbed, logged, over-logged and burned and regrowth forests in tropical forested landscapes (Paragominas, Pará, Brazil). Fourier (FOTO) and lacunarity textures were used to assess forest canopy structure and to build a typology linking degradation history and current states. Texture metrics capture canopy grain, heterogeneity and openness gradients and correlate with forest structure variability (R2 = 0.58). Similar structures share common degradation history and can be discriminated on the basis of canopy texture alone (accuracy = 55%). Over-logging causes a lowering in forest height, which brings homogeneous textures and of finer grain. We identified the major changes in structures due to fire following logging which changes heterogeneous a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Degradação florestal.
Thesagro:  Degradação Ambiental; Floresta Tropical; Sensoriamento Remoto.
Thesaurus NAL:  Remote sensing; Texture; Tropical forests.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU56357 - 1UPCAP - DD
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